Am fost în VACANȚA în Tenerife spontan și cu bani puțini. Merită?

La începutul lunii am fost în Tenerife și încă nu reușesc să îmi dau seama dacă mi-a plăcut cu adevărat sau nu, însă știu că am învățat câteva chestii practice pe care o să le folosesc de acum înainte atunci când mă mai apucă strechea și plec pe undeva.

1. BILETE

Am stat 8 zile, ne-am luat biletele la începutul lunii aprilie și am dat sub 200 de euro pe unul, cu un bagaj mic inclus, pe lângă bagajul de mână. Am ales să luăm extra și un bagaj de cală, care însă nu prea și-a avut sensul, nu am purtat nici un sfert din ce am avut cu mine.

2. CAZARE

Cazarea am găsit-o cu vreo 10 zile înainte să ajungem și am ales un apartament  într-un complex hotelier într-una dintre stațiunile din partea de sud a insulei, foarte aproape de plajă. Apartamentul avea 2 camere foarte mari și o bucătărie cu de toate, așa că am scăpat de mâncat în oraș de câteva ori și de plătit separat micul dejun la hotel. Dacă vrei să alegi o cazare de pe Booking, roagă-i și pe prietenii tăi care călătoresc mai des să verifice ce oferte au pentru aceeași locație în aceeași perioadă. Ar putea să aibă o reducere semnificativă și, dacă îi lasă sufletul, te lasă să beneficiezi de ea – verifică însă înainte dacă hotelul permite chestia asta.

Complexul avea 2 piscine gigant și ceva activități pentru turiști în fiecare seară. Vă jur că aproape am câștigat un MOVIE SOUNDTRACK QUIZ dacă nu ghicea un nerd coloana sonoră de la Jurassic Park în sub 2 milisecunde..

3. TRANSPORT

Am închiriat o mașină încă din țară și am luat-o direct din aeroport, un Opel super simpatic, în care mă simțeam ca într-un mini tanc. Mașina a fost 100 de euro pentru toată perioada și ne-am plimbat cu ea peste tot, dintr-un capăt în celălalt al insulei și pe drumurile de munte.

4. MÂNCARE

La un calcul final, când am ajuns acasă mi-am dat seama că cea mai mare sumă pe care o cheltui în vacanțe este pe mâncare, indiferent de cât de ieftină ar putea ea să fie. Mănânc o tonă și îmi place să incerc lucruri noi de fiecare dată, așa că am ales câte un restaurant de prin zonă în fiecare seară. Mâncarea nu mi s-a părut cu mult mai scumpă decât la noi, cu vreo 15 euro mâncam o cină completă, cu tot cu ceai și desert. Ăștia aveau tapas peste tot și oamenii păreau înnebuniți după… ele? Un tapas, două tapas? Let me know! 

Oh, i had sangria. Not impressed…

5. SURF

Nu suport ideea de negociere, mă stânjenește. Dacă un om îmi spune un preț, mi se pare că ține de respect pentru munca și ocupația lui să îl accept și ofer sau să îl refuz. Însă, până acum, peste tot pe unde am fost, oamenii au părut mai mult decat bucuroși să negocieze prețurile. Ați fi surprinși câte variații de preț pot exista pentru același serviciu pe o distanță de 10 gherete. Cu 30 de euro am luat o lecție de surf și o placă pe toată ziua, pe care n-am fost în stare s-o folosesc serios în niciun fel pentru că (n-)am un echilibru de toată rușinea.

6. CE VEZI ȘI CUM E VREMEA

Insula în sine e foarte mișto, extrem de diversă ca relief și vegetație, însă vremea mi-a pus capac. Aparent în Tenerife este „eternal spring”, o medie de 25 grade în aer și vreo 20 în apă, aproape zilnic. Însă, din cauza poziționării insulei și a faptului că are munți foarte înalți, norii sunt atrași deasupra ei și dacă vei avea sau nu parte de soare … e cam ca la loterie… În ziua a 2-a am văzut o poză de la Costinești, iar vremea părea de 10 ori mai bună la noi și parcă m-a lovit ceva regret.

Plajele sunt frumoase, însă nu ca în poze. Înțeleg că ne marketam locul, dar hai să nu punem ape turcoaz acolo unde nu prea sunt. Nisipul însă era superb peste tot, mai ales pe plajele negre, vulcanice.

Zona de faleză de pe toată insula mă ducea cu gândul la Nisa sau poate chiar Miami, deși habar n-am cum o fi pe acolo, însă aerul este super exotic.

Am dat peste vreo câteva locuri cu piscine naturale în lavă întărită pe malul mării, unde apa era mai caldă iar peisajul era superb. Ah, și am văzut palmieri mulți, ca-n poze pe Pinterest, în sfârșit! Am căutat în disperare palmieri în Thailanda și n-am prea găsit nimic în apropiere de plajă…

COOL FACTS

  • Știu spaniolă mult mai bine decât credeam, este cazul să lansez mulțumiri cerești străbunicii mele care se uita la Înger Sălbatic.
  • Deși am căutat o vacanță oarecum exotică, cel mai tare mi-a plăcut drumul pe munte, unde am ajuns până pe la 2000 de metri altitudine, deasupra plafonului de nori, unde vremea era perfectă și mă simțeam ca pe Marte  – ideea că mergi pe lavă întărită e foarte mișto.
  • Oamenii sunt foarte drăguți, n-am auzit niciun claxon toată săptămâna și, în majoritatea stațiunilor nici măcar nu există stopuri. Oare ăștia se respectă între ei? 

  • Casele sunt absolut superbe, toate sunt color-coordinated și nimic nu pare să nu se potrivească în peisaj, NICĂIERI!
  • Am mâncat croissant cu ciocolată! Am găsit un loc unde, fiecare croissant cu unt venea cu un sos de ciocolată alături – Raiu’ pă pămant.
  • Aproape am făcut snorkeling într-un loc cu țestoase mari, însă am aflat că oamenii s-au dus acolo cu bărci prea puternice și le-au speriat și rănit (ce idioți), așa că îngrijitorii lor le-au mutat într-o zonă mai calmă (ce țestoase cumințele) până ce vor putea fi readuse în spațiul de snorkeling.

So… Tenerife văzut, plăcut, plecat, nu cred că m-aș mai întoarce a două oară. Însă ne-a inspirat să căutăm o tabără de surf pentru la anul în Portugalia și să mă apuc de tapas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s