Primele zile de facultate

Primele zile de facultate sunt paradoxul absolut, nimic nu „face sens” însă totul se potrivește perfect în ele. Ce este special la aceste zile este faptul că ele reprezintă o perioadă mai mult decât propice pentru schimbare, nu, nu dezvoltare personală ci regres personal în tare multe din cazuri..

Prima zi este ca meniul de la Mc în perioada de dietă, niciodată nu se pune, nu se înțelege nimic din ea, cel puțin nu în anul întâi… Nici în anul doi nu înțelegi mai multe, dar ți se face rușine de rușinea ta și te prefaci că ai habar de ce se întâmplă.

În primele zile se crede constant ca fiecare nouă materie predată va fi materia la care se va excela. Capitularea survine repede însă… în a doua săptămână oricum se instalează panica totală. O să spuneți în sinea voastră „sunt prost! Nu o să trec niciodată.. Ce caut la facultatea asta? Doamne… O să pic până și la facultative”. Se ajunge chiar până în punctul în care o să le spuneți foștilor colegi „băi, ce deștept ai fost tu că te-ai dus acolo.. de ce oare nu te-am ascultat?”. Chiar și poli va părea o opțiune viabilă în comparație cu ISDR-ul… Brusc o să începeți să vă interesați de viitorul care vă conta atât de puțin până atunci, folosind căutări google de genul angajăm oameni necalificați și ajungând chiar până la când recrutează REBU oameni?

Concluzia este că vă veți simți la fel de utili ca cei 7 atacanți ai Naționalei. După 2 săptămâni o să vă treacă prin gând același lucru care le-a trecut prin cap dacilor când și-au spus că îi pot bate pe romani și anume că totul este posibil. Vă veți spune ca veți cumpăra toate cărțile, veți merge la toate cursurile, sala de lectură vă va fi a doua casă. Nu spun că nu este posibil… însă este la fel de probabil ca a lua 10 la Constituțional la seria a 3 a din prima.

După prima săptămână de seriozitate veți observa rezultatele, veți găsi sensul în TGD, veți înțelege ce trebuie să faceți dacă Gheorghe nu vrea să îi dea banii datorați lui Ion, veți afla că, în Legea Țării, Maria mănâncă bătaie de la Vasile și că la romani sclavul este un bun. Stima voastră de sine va crește atât de mult încât veți râde de temerile pe care le aveați înainte și veți concluziona că dacă vă apucați de învățat cu o lună înainte de sesiune totul va merge ca uns și puteti dormi tot semestrul.

4328757_700b

Desigur… și reprizele astea de somn sunt… cam ca prezența la seminar – jumătate + 1 sunt obligatorii. Acasă cel puțin… În rest, se poate la alții acasă, la Kultur acasă, în Vintage pe masă, la Han pe terasă.. (la Gaia se poate dormi doar de prânz)

Percepțiile voastre în timp și spațiu se vor altera, acel „cu o lună înainte de sesiune” se va transforma în „cu o săptămână înainte”. Și veți realiza că, de fapt, nu ați realizat nimic. Nu o să știți ce trebuie să facă Ion când Gheorghe nu îi va returna banii și probabil vă veți tăvăli pe jos, așa cum va face și Ion, pentru că nu știți să îi construiți apărarea… Veți ține minte că Maria lua bătaie de la Vasile dar nu veți ține minte cu ce e bătută sau cât de grav.. Veți ști că sclavul e un bun însă probabil nu și de care (asta explică și de ce nu vă simțeați jigniți când cineva vă striga res nullius)….

A, DA.. și mai ales veți realiza că ați realizat toate prezențele la un anumit seminar al unei anumite materii dar, de asemenea ceea ce veți fi realizat prea târziu, este faptul că aveați nevoie și de prezențele la curs la acea materie care, se înțelege, vor fi deci nerealizate astfel că, veți realiza ca nu veți realiza prea multe la examen întrucât numele și fața voastră nu îl fac pe profesor să realizeze nimic.

Acestea fiind spuse, primele zile de facultate vor fi și primele pe care veți da vina în sesiune în cazul în care nu țineți minte prea multe.

P.S. răspunsul corect este până când țâșnește sânge sau până când se rupe obiectul cu care se lovește! Până atunci Vasile va putea să o bată pe Maria nestingherit.

Poate am spus prostii, am avut părul mai creț decât mintea în ultimele ore…

12144708_1060676440639597_6940078344379293715_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s