Știu că dragostea se face pe plajă, dar iubirea nu ține de cald

Sunt o nenorocită care nu se îndrăgosteşte. Drept urmare, mi-am propus să îl cer în căsătorie pe primul norocos care va avea să mă facă să mă îndrăgostesc iremediabil.

Am ceva experienţă totuși, am mai fost îndrăgostită cândva, timp de 36 de ore, s-a terminat brusc şi brutal şi mi-era mai bine fără.

Nu are sens să vi-l descriu. Istoria mi-a arătat că nu pun atât de mult preţ pe aspectul fizic şi mă şi împiedic cam des, prin urmare, nu văd prea bine. Avea ceva de elefant în el, era mare şi masiv şi mereu mă întrebam ce s-ar întâmpla dacă s-ar prăvăli peste mine.

Mi-a spus că mă aşteaptă să petrecem o noapte împreună la mare. Eram deja îndrăgostită de vreo 10 ore. Mi-am făcut bagajul şi am plecat, 14 ore. A trebuit să aleg în acest punct între a folosi banii pe care îi aveam pentru dus sau pentru întors – Să apelăm la bunătatea celor din jur la dus, zic. Am autostopat 3 autoturisme diferite până am ajuns la destinaţie. Am ajuns, 17 ore.  Eram ca o prinţesă, trecută prin 3 maşini, puţin murdară şi cu o floare în păr, ce putea să-şi dorească mai mult? In love level 100%.

Acum nu-ţi imagina că eram împreună sau ne iubeam până la stele, ne ştiam de ceva timp, el era indecis iar eu mă îndrăgostisem cu vreo 18 ore în urmă – dar am mers pe autostradă cu speranţa vie.

Dragul de el… mi-o fi spus, când am ajuns, printre suspine, că nu avem cazare dar eu, îmbătată de mirajul dragostei, m-am decis să-l ignor.

Ce înseamnă că eram îndrăgostită? Uneori îmi cam venea să vomit, vorbeam puţin şi aş fi mâncat orice. Cam aşa e şi când eşti însărcinată, nu?

Am împărţit o porţie de hamsii cu mămăliguţă, mult usturoi şi două beri, l-am plimbat cu o bicicletă cu 2 locuri la care am pedalat singură ca în Turul Franţei şi am privit poetic apusul de pe o bordură – In love level 90%.

Nu m-am trezit din reverie nici măcar în momentul în care mi-a repetat că dormim sub cerul liber. A pus accent pe faptul că putem face rost de un şezlong şi că ne învelim cu prosoape. Ia uite, ce bărbat întreprinzător mi-am găsit.

Ne-am ocupat poziţiile de pinguini. Mare parte din noapte m-am luptat să-mi păstrez puritatea, pentru că, oi fi fost eu îndrăgostită, dar proastă tot nu eramIn love level 70%.

Cealaltă parte de noapte, am încercat să ies din hipotermie. Nu faci treabă prea bună cu un prosop când ai de acoperit un elefant şi o marmotă.

Mi l-am amintit atunci pe Bear Gryllsfreacă-ţi extremităţile să nu îngheţe / zis şi făcut, am început să-mi mişc tălpile. Elefantul mormăia că îl trezesc.

– Tu să taci, că eu încerc să scap cu viaţă – In love level 60%.

Reglează-ţi bătăile inimii. Am numărat până la 378, am respirat ca Dalai Lama, mi-am reglat şi corasonul.
Am închis ochii, mândră de mine şi mi-am spus gata, acum te relaxezi, îţi este atât de cald încât începi să transpiri.
Al naibii exerciţiu de imaginaţie, mergea strună. După câteva secunde, mi se umezise fruntea, apoi nasul, apoi am simţit ceva pe umeri. Fantastic.

Ploua, mai ceva ca-n Vechiul Testament. Mi-am smuls prosopul, că doar era al meu şi m-am dus sub prima umbrelă pe care am găsit-o.

După câteva minute s-a trezit şi el şi s-a dus sub o altă umbrelă. Ce l-o fi făcut să creadă că, dacă avem loc pe acelaşi şezlong, nu avem spaţiu sub aceeaşi umbrelă? Oare credea că sunt grasă? In love level 40%.

S-a oprit ploaia şi el s-a întors pe şezlong. Eu am rămas sub umbrelă. Era deja aproape 5 dimineaţa, aşa că mă gândeam că răsare soarele repede şi plec. Am aţipit vreo jumătate de oră, m-a trezit sunetul tipului cu taxa de umbreluţă care-i dădea șuturi în şezlong elefantului să se trezească şi să elibereze terenul – In love level 30%.

S-a conformat şi m-a întrebat galant ,,Cum ai dormit?”In love level 15%.
M-am schimbat în baia din recepţia celui mai apropiat hotel, apoi l-am lăsat să mă conducă până în staţia de microbuz, că doar eram în bani.

M-am urcat în microbuz şi am început să strănut – In love level 0%.

Am fost răcită 3 zile, m-a ţinut mai mult decât îndrăgosteala.
De atunci mă mai îndrăgostesc din când în când de un desert sau poate de o pereche de adidaşi.

Oferta cu căsătoria rămâne valabilă. Haide, îndrăgosteşte-mă!

A fi sau a nu fi ficțiune?

4 gânduri despre “Știu că dragostea se face pe plajă, dar iubirea nu ține de cald

  1. Nume*

    Realizez ca esti una, sau poate singura fata care nu as vrea sa se indragosteasca de mine. Contrar lumii in care traim, tu ai reusit sa ramai inocenta prin felul in care-ti exprimi sentimentele si felul in care esti. Ce mi-ar placea totusi ar fi sa te vad pe tine insuti, aceasi zana care dezamagita de oameni a ales sa fie parte din mainstream. As putea spune ca esti un paradox, dar ele nu exista.

    Apreciază

  2. "un nume sugestiv "

    E ciudat ca si baiat sa intrii odata pe ” blogul unei zane” ? dar de doua ori ?
    Stiu ca o sa ma repet ,dar sunt atat de uimit de ce scrii ( e corect sa spui ca niste simple randuri sunt irezistibile ? ma refer pentru un absolvent de real si student la poli ) incat o sa risc.
    Ce scrii tu e atat de “wow “ prin exprimare , atat de amuzant prin intamplarea in sine si te descrie in felul in care ajung sa ma gandesc ca ipotetic, sa te bucuri de 36 de ore nu e chiar putin –in ideea in care esti uscat si nu ingheti . Era odata in Peter Pan un citat de genul –de fiecare data cand un copil spune ca nu crede in zane , o mica zana moare – so ,sunt un fel de erou al tau .
    O sa folosesc acelasi ‘nume’ in ideea de a nu-mi fi luate meritele , si ,cine stie , niciodata nu e tarziu sa cunosti o zana .

    Apreciază

Lasă un comentariu